Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відбулася інавгурація Дмитра Медведєва на посаду президента


42-річний Дмитро Медведєв змінив на найвищій державній посаді 55-річного Володимира Путіна. У середу він склав присягу на Конституції Росії і офіційно став президентом Росії. Після інавгурації нового президента Дмитра Медведєва уряд Росії пішов у відставку. Медведєв, який мав запропонувати кандидатуру прем’єр-міністра протягом двох тижнів, вніс кандидатуру Володимира Путіна для затвердження на посаді прем’єр-міністра відразу в середу. Очікують, що вже в четвер нижня палата російського парламенту, Державна дума Росії, розгляне питання про затвердження на цій посаді екс-президента Володимира Путіна.


У середу він склав присягу на Конституції Росії.

У тексті присяги мовиться: «Присягаюся під час виконання повноважень Президента Російської Федерації поважати й охороняти права та свободи людини і громадянина, дотримувати та захищати Конституцію Російської Федерації, захищати суверенітет і незалежність, безпеку та цілісність держави, вірно служити народові».

Дмитро Медведєв промовив ці слова, поклавши праву руку на спеціально виготовлений примірник офіційного тексту Конституції Росії, який разом зі штандартом i знаком президента належить до символів президентської влади в Росії.


Після цього голова Конституційного Суду Росії Валерій Зоркін оголосив, що Дмитро Медведєв офіційно став президентом Росії.

42-річний Дмитро Медведєв здобув перемогу на виборах 2 березня. Він змінив на найвищій державній посаді 55-річного Володимира Путіна, чиї повноваження, відповідно до Конституції Росії, закінчилися після двох 4-річних термінів.

На інавгурацію були запрошені близько 2400 осіб, серед них – понад 140 іноземних гостей, здебільшого посли іноземних держав і тимчасові повірені.

Післявиборча прес-конференція Дмитра Медведєва, Москва, 3 березня 2008 року
Після інавгурації нового президента Дмитра Медведєва уряд Росії пішов у відставку.

Розпорядження про це підписав прем’єр-міністр Віктор Зубков.

За російським законодавством, після складення повноважень урядовці продовжать виконувати обов’язки до формування нового Кабінету міністрів.

Медведєв, який мав запропонувати кандидатуру прем’єр-міністра протягом двох тижнів, вніс кандидатуру Володимира Путіна для затвердження на посаді прем’єр-міністра відразу в середу.

Очікують, що вже в четвер нижня палата російського парламенту, Державна дума Росії, розгляне питання про затвердження на цій посаді екс-президента Володимира Путіна.

Матеріали до теми:

• Путін передає владу і залишається при владі • Володимир Путін: «Попереду на нас чекає інтенсивна робота». Чи настане в Росії новий порядок? (Аналіз)

• Адвокат. Шеф «Газпрому». Любитель йоги та Булгакова. Наступний президент Росії. (Портрет Дмитра Медведєва)

XS
SM
MD
LG