Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові просто неба проходить сесія обласної ради


Її проведення на майдані Cвободи ініціював голова ради Василь Салигін. Таким чином він відреагував на дії Контрольно-ревізійного управління, яке заблокувало рахунки обласної ради. Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, сесія просто неба відбувається без опозиції.

Її проведення на майдані Cвободи ініціював голова ради Василь Салигін.

Таким чином він відреагував на дії Контрольно-ревізійного управління, яке заблокувало рахунки обласної ради.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, сесія просто неба відбувається без опозиції. На засіданні зареєструвались лише депутати від більшості – Партії регіонів, Компартії та Блоку Вітренко.

Натомість депутати від «Нашої України – Народної самооборони» та БЮТ прийшли не на майдан, а до будинку Рад, де, на їхню думку, і має відбуватись засідання. Проте їм відмовили в можливості там працювати.

Опозиція розцінила це як небажання більшості дотримуватись законів. На це голова облради Василь Салигін заявив, що такі дії не суперечать регламентові, бо там не прописано, що сесії мають відбуватись виключно в залі засідань.

Василь Салигін також запевнив, що замерзнути не боїться, адже взяв із собою кілька теплих курток. А в Харкові сьогодні плюс вісім і обіцяють дощ. Втім, депутатів це не лякає, принаймні поки вони працюють досить активно, хоч і стоячи – столи та стільці на майдані лише для президії.

Серед іншого, сесія Харківської облради присвоїла звання почесного громадянина області президентам футбольних клубів «Шахтар» і «Динамо» Рінатові Ахметову та Григорієві Суркісу.
XS
SM
MD
LG