Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко: «Народна самооборона» вимагає відставки Балоги з посади глави Секретаріату Президента


На прес-конференції у понеділок лідер «Народної самооборони» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначив, що уряд і демократична коаліція стають дедалі більше заручниками деструктивної політики Секретаріату Президента на чолі із Віктором Балогою. «На мою точку зору, глава Секретаріату Президента має бути людиною, що забезпечує компроміс, контакти, домовленості, злагоджену роботу між Президентом, Прем’єром та коаліцією у парламенті. Але Віктор Іванович сьогодні, навпаки, став джерелом та ініціатором усіх можливих чвар і провокацій, які відбуваються на наших очах», – сказав Луценко. Він припускає, що в обмін на звільнення Балоги БЮТ міг би зупинити свої конституційні ініціативи.


На прес-конференції у понеділок лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначив, що уряд і демократична коаліція стають дедалі більше заручниками деструктивної політики Секретаріату Президента на чолі із Віктором Балогою.

«На мою точку зору, глава Секретаріату Президента має бути людиною, що забезпечує компроміс, контакти, домовленості, злагоджену роботу між Президентом, Прем’єром та коаліцією у парламенті. Але Віктор Іванович сьогодні, навпаки, став джерелом та ініціатором усіх можливих чвар і провокацій, які відбуваються на наших очах», – сказав Юрій Луценко.

За його словами, спочатку були спроби зірвати створення демократичної коаліції, потім незрозуміла і неприйнятна позиція оточення Віктопра Балоги в НУ-НС для того, щоб зірвати голосування у парламенті щодо обрання Юлії Тимошенко на посаду Прем''єр-міністра, після чого відбувся фактичний розвал фракції НУ-НС внаслідок «штучного створення підконтрольної Балозі агресивно-кишенькової групи «Єдиний центр».

Юрій Луценко також заявив, що нещодавно було заборонено головам облдержадміністрацій прибувати до Києва для участі у засіданнях Кабінету міністрів.

«Але все це були квіточки. Буквально перед Великодніми святами відбулася, як на мене, остання крапля, яка переповнила мою чашу терпіння», – зауважив Луценко. Він сказав, що йдеться про план зриву виконання доходної частини держбюджету шляхом непроведення приватизації.

«Попри явні помилки Юлії Тимошенко у фінансово-економічній політиці, наслідком яких є стрімке зростання цін і відчутне погіршення доходів населення, я вважаю аморальним принцип Балоги: чим гірше живуть люди, тим легше критикувати уряд і потім змінити його на більш зручний для нього», – зазначив лідер «Народної самооборони».

За словами Юрія Луценка, його особисто та МВС хотіли втягти у події навколо Фонду держмайна. «Політикани знову почали гратися в олов’яні солдатики у своїх політичних цілях. У мене вистачить контролю за діями підлеглих і вистачить витримки, аби не допусти того, до чого довів пан Цушко і його горе-заступники у часи сумновідомого маршу внутрішніх військ», – сказав міністр.

При цьому Луценко наголосив, що «Народна самооборона», як і багато лідерів «Нашої України», вважає, що Віктор Балога має піти у відставку. «Ми не бачимо іншого варіанту для спокійної й ефективної роботи парламентської коаліції і уряду демократичних сил», – додав він.

Юрій Луценко припускає, що в обмін на звільнення Віктора Балоги з посади глави Секретаріату Президента України БЮТ міг би зупинити свої конституційні ініціативи.

«Найлегший варіант – зняття Балоги, ціною чого, з моєї точки зору, повинно бути досягнення угоди з БЮТ про пониження конституційних ініціатив з їхнього боку до узгодження позицій із НУ-НС», – сказав Луценко.

За його словами, уряду зараз варто опікуватися не Конституцією, а ціною на м’ясо.

Луценко зазначив, що сьогодні в країні фактично відбувається двовладдя. «Його зняття (Віктора Балоги) може вирішити це питання, і уряд займеться своїм, а політики у парламенті займуться узгодженим варіантом Конституції», – зазначив лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Нещодавно Віктор Балога розкритикував антиінфляційні кроки уряду Юлії Тимошенко.

За його словами, квітневий показник інфляції в понад 3% означає, що Кабінет Міністрів не може впоратися з негативними процесами в економіці країни, незважаючи на постійні заспокійливі запевнення членів уряду.

Матеріали до теми:

• Голова Секретарiату Президента України критично оцiнює антиiнфляцiйнi зусилля уряду • Віктор Балога закликає коаліцію та уряд повернутися до виконання коаліційної угоди • Зниження цін уже сьогодні чи чергові декларативні заяви? • Юлія Тимошенко заявляє про уповільнення темпів інфляції у квітні і зниження цін на 20 видів продуктів • У війну всіх проти всіх включився й Нацбанк • Бюджетна полiтика уряду пiдштовхує зростання цiн – НБУ
XS
SM
MD
LG