Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко і Тимошенко сперечаються знову! (Огляд чеської і словацької преси)


Оксана Пеленська Прага, 14 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – В Україні знову сперечаються. Про протистояння, яке привело до небувалого в історії інциденту, коли депутати владної коаліції не допустили виступу в парламенті Президента, пишуть чеські й словацькі щоденники.

Преса рясніє повідомленнями про конфлікт між Президентом і Прем’єр-міністром України, причому цього разу більшість видань додає: конфлікт повторився знову.

«Знову суперечка між Тимошенко та Ющенком», – пише популярне чеське інтернетне видання «Актуально. ЦеЗет». Суперечка досягла вершини, уряд звинувачує Президента в тому, що той не дає парламентові ухвалювати важливі рішення, а Президент ставить у вину урядові бездіяльність, зазначає видання.

Один із провідних словацьких щоденників «Сме» своїм читачам змалював докладно, як депутати владної коаліції не допустили до трибуни Президента, зірвавши таким чином його заплановане щорічне звернення до парламенту. Блок Юлій Тимошенко заборонив Президентові виступити, наголошує газета. Тимошенко звинувачує Ющенка в блокуванні роботи уряду, а Президент таке звинувачення відкидає.

Депутати парламенту від владною партії – Блоку Юлії Тимошенко заблокували парламентську трибуну, пише братиславська газета «Правда». Вони не дали Президентові виступити зі щорічним посланням до парламенту. Як зазначає газета, депутати цією акцією протестували проти того, що Ющенко неохоче підтримує закони, які розробляє уряд. Протистояння Ющенка і Тимошенко розпочалось у 2004 році, коли Президент звільнив Юлію Тимошенко з посади голови уряду, призначивши на це місце лідера Партії регіонів Віктора Януковича, зазначає словацька газета.
XS
SM
MD
LG