Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Верховної Ради знову відкрили, розпустили на перерву і закрили до п’ятниці


Керівники парламентських фракцій, які збиралися на погоджувальну раду, так і не ухвалили остаточного рішення про формування питань порядку денного, повідомив Голова Верховної Ради. Арсеній Яценюк додав, що фракція Блоку Юлії Тимошенко поки не ухвалила рішення припинити блокування парламенту. Народні депутати з фракції БЮТ третій день блокували роботу Верховної Ради. БЮТ заявляє, що вимагає першочергово розглянути низку антиінфляційних законопроектів, а також кадрових питань – у першу чергу, зміни керівництва Фонду державного майна.


Керівники парламентських фракцій, які збиралися на погоджувальну раду, так і не ухвалили остаточного рішення про формування питань порядку денного, повідомив Голова Верховної Ради.

Арсеній Яценюк додав, що фракція Блоку Юлії Тимошенко поки не ухвалила рішення припинити блокування парламенту.

Народні депутати з фракції БЮТ третій день блокували роботу Верховної Ради.

Уранці Яценюк відкрив засідання і відразу оголосив перерву для узгодження остаточних позицій щодо порядку денного. Коли перерва скінчилася, він оголосив наступну.

До проекту порядку денного на сьогодні було внесено низку законопроектів, на яких наполягає БЮТ і Кабінет Міністрів, однак не було питання про зміну керівництва Фонду державного майна.

Засідання парламенту попередні два дні (13 і 14 травня) теж не відбулися через блокування трибуни депутатами від БЮТ.

Вони заявляють, що вимагають першочергово розглянути низку антиінфляційних законопроектів, а також кадрових питань – у першу чергу, зміни керівництва Фонду державного майна.

Раніше лідер блоку, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко висловлювала сподівання, що антиінфляційний пакет буде проголосований уже сьогодні, і підтримає його не лише коаліція, але й опозиція.

Представники ж Партії регіонів не виключали, що підтримуватимуть ці законопроекти, але після того, як побачать їх.

А представник «Нашої України – Народної самооборони» Юрій Кармазин вважає, що вихід із нинішньої ситуації може бути один: зустріч коаліції з Президентом та Прем’єр-міністром.

За його словами, така зустріч має відбутися якомога швидше, незалежно від того, відновить зараз Верховна Рада свою роботу у пленарному режимі чи ні.

Матеріали до теми:

• Спроба №3. Чи запрацює сьогодні парламент?

• Стабільність хаосу. Як політики виходитимуть із політичної кризи?

• БЮТ може погодитися на дострокові вибори, якщо опозиція підтримає його зміни до Конституції • Уряд не подавав до Верховної Ради антиінфляційного пакету законопроектів, заявив голова Секретаріату Президента Віктор Балога • Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк шукали вихід із кризової ситуації • Тимошенко: в парламенті саботують боротьбу уряду з інфляцією; Яценюк: прем’єра дезінформують • Верховна Рада відкрила і закрила ранкове пленарне засідання, депутати від БЮТ продовжували блокувати президію

• Коаліційний канкан. Чи розблокує БЮТ парламентську трибуну?

• Юлія Тимошенко попередила Віктора Ющенка, що перестане бути його партнером, якщо роботу Кабміну й надалі блокуватимуть • НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції • БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив
XS
SM
MD
LG