Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко відкрив у Лондоні виставку до 75-річчя Голодомору


Президент України в рамках робочого візиту до Великої Британії взяв участь у відкритті виставки «Страчені голодом: невідомий геноцид українського народу», присвяченої 75-м роковинам Голодомору 1932-1933 років.

Президент України в рамках робочого візиту до Великої Британії у четвер взяв участь у відкритті виставки «Страчені голодом: невідомий геноцид українського народу», присвяченої 75-м роковинам Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомляє прес-служба Президента, у своєму виступі Віктор Ющенко наголосив на величезних масштабах цієї гуманітарної катастрофи, коли протягом одного року загинуло до 10 мільйонів українців.

Глава держави нагадав, що Голодомор був свідомо спланований тоталітарним режимом. «Мова йде про цілеспрямовані дії по знищенню цілого народу», – сказав він. Президент наголосив на важливості встановлення історичної правди про ці трагічні події, особливо зважаючи на те, що тривалий час ця сторінка української історії замовчувалася, а за спогади про неї люди могли постраждати від політичних репресій.

На переконання Президента, відкрита сьогодні в Лондоні виставка апелює до загальнолюдських цінностей і моралі – експозиція закликає зробити висновки з трагічних подій 1932-33 років, щоб відвернути повторення подібних трагедій в майбутньому.

Присутні вшанували пам''ять жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Виставку відкрили у приміщенні Парламенту Великої Британії за сприяння Палати лордів.
XS
SM
MD
LG