Доступність посилання

ТОП новини

Президент ініціює процес ліквідації всіх символів тоталітаризму й комуністичного режиму на території України


Про це Віктор Ющенко заявив у неділю, виступаючи на церемонії вшанування пам''яті жертв тоталітарного режиму на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». «За моїм дорученням готується проект закону, покликаний почати реалізацію процесу ліквідації символів тоталітаризму й комуністичного режиму в Україні. Я внесу його на розгляд Верховної Ради як невідкладний», – сказав Президент. Він також виступає за оприлюднення списку імен відповідальних за політичні репресії в Україні. За його словами, на сьогодні підготовлені для оприлюднення всі склади органів, які ухвалювали рішення про розстріли, до яких входили колишні чиновники й начальники правоохоронних органів.


Про це Віктор Ющенко заявив у неділю, виступаючи на церемонії вшанування пам''яті жертв тоталітарного режиму на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

«За моїм дорученням готується проект закону, покликаний почати реалізацію процесу ліквідації символів тоталітаризму й комуністичного режиму в Україні. Я внесу його на розгляд Верховної Ради як невідкладний», – сказав Президент.

За його словами, він також буде наполягати на ухваленні парламентом уже внесених законопроектів про правовий статус борців за незалежність України 60-х років і встановлення відповідальності за заперечення Голодомору й Голокосту.


Віктор Ющенко також виступає за оприлюднення списку імен відповідальних за політичні репресії в Україні.

«Україна повинна раз і назавжди відгородитися від комуністичного режиму, засудити його, назвати прізвища й імена його жертв, виконавців політики репресій», – сказав Ющенко.

За його словами, на сьогодні підготовлені для оприлюднення всі склади органів, які ухвалювали рішення про розстріли, до яких входили колишні чиновники й начальники правоохоронних органів.

«Я хотів би, щоб імена цих людей знала вся нація, і ми це зробимо», – наголосив Глава Держави

******** Згідно указу Президента Віктора Ющенка третя неділя травня проголошена Днем пам''яті жертв політичних репресій в Україні.

Матеріали до теми:

• Героям слава! І вічна пам''ять... Україна вшановує жертв політичних репресій • У Рівному сьогодні відбулися жалобні мітинги і покладання вінків на місцях політичних репресій • 18 травня в Одесі вшанували жертв голодомору та політичних репресій • Кримські татари хочуть звернутися до ООН, ОБСЄ та Ради Європи із закликом надіслати до України спостерігачів
XS
SM
MD
LG