Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін відклав приватизацію Одеського припортового заводу на невизначений термін


Уряд також не поновить ліцензію компанії Vanco на розробку чорноморського шельфу. Про такі понеділкові рішення позачергового засідання Кабінету Міністрів повідомили його учасники. Уряд зібрався у зв’язку з п’ятничними рішеннями Ради національної безпеки і оборони стосовно заборони приватизації і пакета документів на розробку шельфів Чорного моря, повідомила на початку засідання Кабміну Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.


Уряд також не поновить ліцензію компанії Vanco на розробку чорноморського шельфу.

Про такі понеділкові рішення позачергового засідання Кабінету Міністрів повідомили його учасники.

Уряд зібрався у зв’язку з п’ятничними рішеннями Ради національної безпеки і оборони стосовно заборони приватизації і пакета документів на розробку шельфів Чорного моря, повідомила на початку засідання Кабміну Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

«Сьогодні чесна приватизація в країні зупинена. І я хотіла, щоб усі ці питання були розглянуті на засіданні уряду», – заявила вона.

У п’ятницю після засідання РНБО її секретар Раїса Богатирьова заявила, що продаж Одеського припортового заводу не відбудеться до законного вирішення конфлікту навколо Фонду держмайна.

За її словами, на цей приватизаційний конкурс немає юридичних і правових підстав.

Раїса Богатирьова також наполягала на дотриманні конституційного порядку зміни керівництва Фонду державного майна – через Верховну Раду.

Раніше приватизацію цього підприємства в тому вигляді, як його хотіла провести Прем’єр-міністр, кілька разів скасовував своїми указами Президент Віктор Ющенко.

Однак іще в суботу Юлія Тимошенко заявляла, що таки збирається провести в вівторок приватизацію Одеського припортового заводу.

Напередодні через наміри приватизувати це підприємство разом із аміакоперевантажувальним комплексом виник конфлікт між Президентом і Прем’єр-міністром. Віктор Ющенко вважає, що такі наміри становлять загрозу національній безпеці України. У Блоці Юлії Тимошенко ж заявляли, що якраз зупинення приватизації Одеського припортового і буде загрозою національній безпеці, бо зірве надходження коштів до бюджету на соціальні програми уряду.

Цей конфлікт також призвів до появи двох голів Фонду державного майна. Президент вважає за законного керівника Валентину Семенюк-Самсоненко. А Прем’єр-міністр вважає, що керівником є призначений нею виконувач обов’язків Андрій Портнов, а Валентина Семенюк-Самсоненко усунена з посади на час службового розслідування.

Друге питання, яке розглинуди на засіданні уряду, стосувалося права на розробку і використання природних ресурсів Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря. Конкурс на це виграла 2006 року компанія Vanco, але нещодавно в уряді Тимошенко вирішили скасувати ліцензію цієї компанії.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: кримінальні справи навколо Фонду держмайна порушені «під тиском Секретаріату Президента» • Генпрокуратура порушила кримінальні справи через події навколо Фонду держмайна

• Юлія Тимошенко таки збирається провести у вівторок приватизацію Одеського припортового заводу • Президент вимагає від керівництва правоохоронних органів захистити Фонд держмайна від свавілля уряду • Секретар РНБО: Продаж Одеського припортового заводу не відбудеться до законного вирішення конфлікту навколо Фонду держмайна • За Юлію Тимошенко «взялося» РНБО • БЮТ готовий затвердити програму державної приватизації до зміни керівництва Фонду Держмайна

• Юлія Тимошенко стверджує, що угода з «Венко Інтернешнл» була укладена з порушенням законодавства і на вкрай невигідних для України умовах • Чому уряд Тимошенко анулював ліцензію американської компанії «Венко» на розробку Чорноморського шельфу? • Президент заперечує заяви Юлії Тимошенко про лобіювання ним інтересів американської компанії «Венко» • Адріян Каратницький: Політичний футбол та неповага до принципів права шкодять життєвим інтересам України • «Уряд України подає негативні сигнали міжнародному приватному бізнесу» – президент Українсько-американської бізнесової ради • Чому починається гикавка в іноземних інвесторів, коли йдеться про Україну?
XS
SM
MD
LG