Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Портнов звинувачує Президента у порушенні закону


Народний депутат, призначений урядом виконувачем обов’язків голови Фонду держмайна, називає незаконним Указ, виданий 16 травня за результатами засідання РНБО. У ньому міститься доручення Генпрокуратурі притягти до кримінальної відповідальності деяких посадовців – за словами Портнова, усно Ющенко назвав його і голову Держказначейства.

Народний депутат, призначений урядом виконувачем обов’язків голови Фонду держмайна, називає незаконним Указ, виданий 16 травня за результатами засідання РНБО.

У ньому міститься доручення Генпрокуратурі притягти до кримінальної відповідальності деяких посадовців – за словами Портнова, усно Ющенко назвав його і голову Держказначейства.

Портнов вважає, що по-суті йдеться «про доручення Президента слідчому порушувати проти когось кримінальну справу», що є незаконним.

Також народний депутат висловив готовність співпрацювати із слідчими органами, але зауважив: «Життя покаже, хто злочинець, хто за що відповідатиме і в який час, і в кого і як складатиметься політична кар''єра. Як складатиметься політична кар''єра Президента, ми ще побачимо, чи буде вона закінчена в той термін, який визначений Конституцією, чи це буде раніше»

У Блоці Юлії Тимошенко називають кримінальну справу проти Андрія Портнова непорозумінням. Лідер парламентської фракції БЮТ Іван Кириленко заявив: «Я вважаю, що це непорозуміння, тому що Потрнов є народним депутатом і є процедура порушення кримінальних справ проти народного депутата. Це навіть юрист-початківець розуміє, що є депутатська недоторканність, яка на сьогоднішній день функціонує, працює. Норма така Конституції є, проти якої, до речі, ми виступаємо. Ми чекаємо офіційних роз’яснень з цього приводу».

Сьогодні Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти призначеного урядом виконувача обов’язків голови Фонду держмайна Андрія Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію.

Вона також доручила Державному казначейству відновити фінансування Фонду держмайна і порушила кримінальну справу щодо посадовців відомства за перевищення повноважень.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко: кримінальні справи навколо Фонду держмайна порушені «під тиском Секретаріату Президента» • Генпрокуратура порушила кримінальні справи через події навколо Фонду держмайна

• Юлія Тимошенко таки збирається провести у вівторок приватизацію Одеського припортового заводу • Президент вимагає від керівництва правоохоронних органів захистити Фонд держмайна від свавілля уряду • Секретар РНБО: Продаж Одеського припортового заводу не відбудеться до законного вирішення конфлікту навколо Фонду держмайна • За Юлію Тимошенко «взялося» РНБО • БЮТ готовий затвердити програму державної приватизації до зміни керівництва Фонду Держмайна
XS
SM
MD
LG