Доступність посилання

ТОП новини

Україна продовжує адаптувати власне законодавство до вимог Світової організації торгівлі


Верховна Рада має внести зміни ще до близько 40 законів, щоб привести їх у відповідність до вимог СОТ, повноправним членом якої Україна стала 16 травня.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила у першому читанні два «сотівських» законопроекти: щодо ветеринарної медицини та зміни до Закону «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них».

Як заявив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Сергій Рижук, у законопроекті про ветмедицину є положення про систему ідентифікації тварин у відповідності з міжнародними вимогами і Санітарним кодексом наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро. А його ухвалення збільшить експорт сільськогосподарської продукції.

Законопроект про зміни до Закону «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» підготували, щоб уникнути дублювання термінів.

Зокрема, з чинного закону передбачається вилучити поняття «сертифікати відповідності чи свідоцтва про визнання в Україні іноземного сертифікату для імпортованої продукції» та «сертифікати відповідності чи свідоцтво про визнання іноземних сертифікатів». Це роблять у відповідності до законодавства ЄС і положень Угоди СОТ щодо підтвердження належної якості та безпеки продуктів лову та харчової продукції з них.

Верховна Рада має внести зміни ще до близько 40 законів, щоб привести їх у відповідність до вимог СОТ, повноправним членом якої Україна стала 16 травня.
XS
SM
MD
LG