Доступність посилання

ТОП новини

Президенти Балтійських країн і Польщі після зустріч в Ризі поїдуть до Києва на енергетичний саміт


Людмила Пилип Рига, 22 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Ризі зустрілися президенти країн Балтії та Польщі. А завтра керівники Балтійських країн та Польщі спільно поїдуть до Україны, де візьмуть участь в саміті з питань енергетичної безпеки. Тим часом президент Латвії Вадіс Затлер напередодні візиту до Києва відвідав Ризьку українську школу.

Валдіс Затлерс привітав учнів із закінченням навчального року і висловив переконання, що вільне володіння латвійською та українською мовами допоможе випускникам школи адаптуватися до сучасних умов життя, які швидко змінюються, стати повноправними громадянами Латвії та зберегти національні традиції своє прабатьківщини – України.







За словами президента, було зрозуміло, що українська школа справила на нього гарне враження.

«Враження найкращі. Тут радісні учні, вчителі-ентузіасти, лунають латвійська та українська мови, латвійські та українські пісні, сонячний день. Це чудовий захід і у мене багато гарних емоцій», – зазначив Валдіс Затлерс.

Із державним візитом разом з директором української школи

Президент Латвії сказав, що ця школи відіграє особливу роль не лише в латвійській системі освіти, але також у зміцненні двосторонніх відносин між Латвією та Україною у сфері культури та освіти. Про це свідчить і той факт, що директор школи Лідія Кравченко супроводжуватиме Валдіса Затлерса у складі латвійської делегації під час державного візиту до України, що запланований на червень цього року.

Лідія Кравченко повідомила, що у розмові з учнями президент закликав їх активно підключатися до політичного та громадського життя Латвії.

«Президент запросив наших дітей приходити у президентський палац, спостерігати як працює президент, оскільки у багатокультурній державі, якою є Латвія, не обов’язково президент завжди має бути латвійцем. Він запросив подивитися як працює президент і тих, хто навчається на політолога, можливо вони будуть у нього працювати», – розповіла Лідія Кравченко.

Три гімни лунали під час відвідувань Валдіса Затлерса української школи – державні гімни Латвії та України, а також гімн Ризької української школи.
XS
SM
MD
LG