Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада закрила засідання, не розглянувши найгостріших питань


Перед цим парламент заслухав інформацію голови правління Національного банку Володимира Стельмаха й голови ради НБУ Петра Порошенка про грошово-кредитну політику. Сьогодні парламент також достроково припинив повноваження 11 депутатів-сумісників та звільнив голів Держтелерадіо й Антимонопольного комітету. Коаліціянти планували розглядати сьогодні саме програму приватизації та звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна, але цього не сталося.

За словами спікера Арсенія Яценюка, наступне пленарне засідання відбудеться через тиждень.

Перед цим парламент заслухав інформацію голови правління Національного банку Володимира Стельмаха й голови ради НБУ Петра Порошенка про грошово-кредитну політику.

Спікер як член ради НБУ закликав парламентарів і всіх політиків не втягувати Нацбанк у політичні «розборки» й надати правлінню й раді Нацбанку право на самостійні рішення.

Сьогодні парламент також достроково припинив повноваження 11 депутатів-сумісників та звільнив голів Держтелерадіо й Антимонопольного комітету.

Напередодні нинішнього засідання Партія регіонів вимагала розглядати сьогодні також мораторій на приватизацію до ухвалення програми приватизації і зміни до державного бюджету, а вже потім звільнення депутатів-сумісників. Регіонали погрожували в іншому разі блокувати трибуну.

Представники ж Блоку Юлії Тимошенко називали такий порядок денний неприйнятним. За словами лідера фракції Івана Кириленка, зміни до бюджету не можуть бути ухвалені без зміни керівництва Фонду державного майна та ухвалення програми приватизації.

Коаліціянти планували розглядати сьогодні саме програму приватизації та звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна, але цього не сталося.

Матеріали до теми:

• Парламент достроково припинив повноваження 11 депутатів-сумісників та звільнив голів Держтелерадіо й Антимонопольного комітету • Ініціатива блокування парламенту в руках регіоналів
XS
SM
MD
LG