Доступність посилання

ТОП новини

Україна зацікавлена в якнайшвидшому вступі Росії до Світової організації торгівлі – віце-прем''єр-міністр Григорій Немиря


У п’ятницю в Києві підтвердили, що Україна приєдналася до робочої групи зі вступу Росії до СОТ.


«Ми вважаємо, що інтересам України відповідало б як можна більш швидке членство Росії у СОТ, тому що принципи СОТ – принципи передбачуваності, прозорості, взаємних зобов''язань», – сказав журналістам Григорій Немиря.

У п’ятницю в Києві підтвердили, що Україна приєдналася до робочої групи зі вступу Росії до СОТ. Як повідомив міністр економіки Богдан Данилишин, наразі Україна не внесла конкретних питань для обговорення в робочу групу. За його словами, Київ планує увійти до складу робочих груп зі вступу до Світової організації торгівлі низки країн-учасниць СНД, зокрема, Білорусі.

Напередодні заступник міністра економіки Валерій П’ятницький заявляв, що Україна може приєднатися до робочих груп зі вступу до СОТ країн, які є її найбільшими торговими партнерами. Серед них він назвав Росію, Білорусь, Казахстан, а також Ірак, Лівію, Алжир і Афганістан.

Прем''єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін у п’ятницю домовилися про початок підготовки документів між Україною й Росією, необхідних для вступу Росії до Світової організації торгівлі. Про це Юлія Тимошенко сказала журналістам у Мінську, коментуючи зустріч із своїм російським колегою в рамках засідання Ради глав урядів країн-учасниць СНД.

«Ми обговорили початок переговорного процесу між Україною й Російською Федерацією з підготовки всіх документів на рівні Росія-Україна, що стосується вступу Росії до СОТ», – сказала Тимошенко.

Вона висловила думку, що такі переговори будуть проходити паралельно з підготовкою довгострокової угоди між Україною й Росією з поставок газу в Україну.

Україна стала повноправним членом Світової органіазції торгівлі 16 травня.

Матеріали до теми:

• Тимошенко і Путін обговорили в Мінську вступ Росії до СОТ • Володимир Путін подякував Юлії Тимошенко за своєчасне вирішення проблеми «зачистки боргів» за поставлений газ • Тимошенко провела в Мінську урядовий саміт СНД і зустрілася з Путіним
XS
SM
MD
LG