Доступність посилання

ТОП новини

Іран стверджує, що остання доповідь МАГАТЕ свідчить про мирний характер його ядерної програми


Тим часом у доповіді Міжнародного агентства з атомної енергії висловлено серйозну стурбованість можливими розробками Ірану в галузі створення ядерних боєголовок. Тегеран не надає інформацію про свою ядерну програму, мовиться в звіті.

Як заявив представник Ірану в ООН Алі Асгар Солтаніє, звіт МАГАТЕ показав відсутність свідчень, що Тегеран повертає свою ядерну програму чи виробництво ядерних матеріалів у воєнний бік.

Тим часом у доповіді Міжнародного агентства з атомної енергії висловлено серйозну стурбованість можливими розробками Ірану в галузі створення ядерних боєголовок.

Тегеран не надає інформацію про свою ядерну програму, мовиться в звіті.

Іран має подати «ґрунтовні пояснення», щоб розвіяти підозри про його таємну програму створення ядерної зброї, а також подати більше інформації про свої програми створення ракет, наголошено в доповіді.

МАГАТЕ також зазначає, що всупереч вимогам ООН Тегеран продовжує збагачувати уран.

Цей звіт передали вчора до Ради Безпеки ООН і 35 членам правління МАГАТЕ.

Минулого місяця МАГАТЕ заявило, що досягло з Іраном домовленості, що до кінця травня Тегеран надасть пояснення про свої ядерні програми.

Рада Безпеки ООН раніше запровадила проти Ірану вже три пакети міжнародних санкцій через відмову Тегерана припинити збагачення урану.

Багато хто в світі вважає, що Іран намагається таємно розробити ядерну зброю під прикриттям мирної ядерної програми.

Іран продовжує твердити, що його програма суто мирна, і наполягати, що він має право продовжувати її.
XS
SM
MD
LG