Доступність посилання

ТОП новини

Про спільні навчання для військовослужбовців домовилися сьогодні в Ужгороді міністри оборони України та Словаччини


За словами керівника оборонного відомства Словаччини Ярослава Башка, його країна бачить просування України до Євросоюзу через НАТО.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, під звуки військового оркестру на червоній килимовій доріжці зустрічалися сьогодні в Ужгороді міністри оборони України Юрій Єхануров та Словацької Республіки Ярослав Башка. Офіційна розмова у камінній залі ОДА тривала понад годину.

За словами Юрія Єхануров українська сторона цікавиться євроатлантичним досвідом: «Нас цікавить досвід Словацької Республіки, вони ж лише нещодавно пройшли шлях до НАТО, можуть ним поділитися».

Словацька сторона готова співпрацювати у цій галузі. Як заявив міністр Ярослав Башка, його країна готова не лише до обміну теоретичним досвідом, проведення спільних навчань, а й до нестандартних форм співпраці.

«Є домовленість про обмін відпочиваючими. Військовослужбовці України відпочиватимуть у Словацькій республіці і навпаки. Словацькі військові з членами своїх родин відвідають Україну», – зазначив Ярослав Башка.

Міністри оборони двох країни відвідали найстаріший вищий учбовий заклад Закарпаття. В Ужгородському національному університеті Ярослав Башка заявив про те, що Словаччина бачить просування України до Євросоюзу через НАТО. Потому високі гості урочисто відкрили Інформаційний Центр НАТО, що працюватиме при Університеті.

За дослідженням, проведеним торік політологами Ужгорода, половина жителів міста ставляться до вступу України в НАТО позитивно, решта – або негативно, або практично нічого не знає про діяльність Альянсу.
XS
SM
MD
LG