Доступність посилання

ТОП новини

Президент «ніколи не сприйме» ідею скасування в Україні Дня Перемоги


«9 Травня – свято великої перемоги українського народу, і тому воно відзначатиметься в Україні. Усім, хто воював у ті часи, велика шана і честь», – передає слова Віктора Ющенка його прес-секретар Ірина Ванникова.

Раніше Українська республіканська партія Лук’яненка зверталася до Президента з листом, у якому просить голову держави «подивитися на історію України українськими очима» і скасувати День Перемоги 9 травня як свято.

Як цитували агентства того листа, в ньому мовилося, що Україна не має відношення до свята перемоги: «Україна була колонією Москви, а українці були у війні «гарматним м’ясом».

«Війна для українців не була вітчизняною, оскільки вони захищали не свою Батьківщину, а воювали за російську імперію (яка до 8 грудня 1991 року називалася СРСР) проти гітлерівської імперії; Червона армія не була визволителем, оскільки, вигнавши німецького окупанта, не вийшла з України, а підкорила її собі і не дала розвиватися на свій розсуд», – мовилося далі в тому листі.

Деякі засоби інформації, посилаючись на автора листа, депутата Львівської обласної ради Ростислава Новоженця (фракція Блоку Юлії Тимошенко), повідомили, ніби звернення до Президента того ж змісту ухвалила й облрада. По тому в самій обласній раді це заперечили.
XS
SM
MD
LG