Доступність посилання

ТОП новини

До Абхазії прибули російські залізничні війська, Грузія протестує


Відповідно до суботнього повідомлення Міністерства оборони Росії, підрозділи і спецтехніка російських залізничних військ (без озброєння) беруть участь у відновленні залізниць у самопроголошеній республіці на території Грузії.

Це здійснюють відповідно до указу попереднього президента Росії Володимира Путіна про надання гуманітарної допомоги Абхазії і у зв’язку зі зверненням абхазького керівництва, мовиться в повідомленні.

У Тбілісі протестують проти цього кроку, який із Грузією не узгоджували.

Заступник міністра закордонних справ Грузії Ґріґол Вашадзе заявив, що Росія таким чином «готує остаточну анексію» Абхазії.

А заступник міністра оборони Бату Кутелія вважає, що цей крок уже становить «фактичну анексію і окупацію Абхазії» і є підготовкою до широкомасштабної російської воєнної операції.

Останнім часом відносини Росії й Грузії навколо Абхазії значно загострилися через низку кроків Москви.

Серед них – кілька указів колишнього президента Путіна про зміцнення зв’язків Росії з Абхазією, розташування в Абхазії без згоди Грузії додаткових контингентів російських військ, які перебувають там як миротворці СНД, чи збиття грузинського літака-спостерігача, яке, за даними Місії ООН у Грузії, здійснив російський бойовий літак.
XS
SM
MD
LG