Доступність посилання

ТОП новини

Грузія вимагає негайно вивести з Абхазії російські залізничні війська


Так само Тбілісі вимагає від Росії вивести й додатковий армійський контингент, введений до Абхазії під приводом розширення миротворчої місії.

Як заявила міністр закордонних справ Ека Ткешелашвілі, такі дії Росії є «прямою воєнною інтервенцією і кроком на шляху до анексії» Абхазії.

У випадку невиконання цих вимог реакція Тбілісі буде «різкою», додала вона.

Ноту протесту вручили в понеділок послові Росії в Тбілісі, якого викликали до МЗС Грузії.

В’ячеслав Коваленко у відповідь назвав введення до Абхазії близько 400 російських військових залізничників «гуманітарною акцією».

Ситуацію в Абхазії обговорювали в понеділок на засіданні грузинської Ради з національної безпеки під головуванням президента Міхеїла Саакашвілі.

У суботу Міністерство оборони Росії повідомило, що підрозділи і спецтехніка російських залізничних військ (без озброєння) беруть участь у відновленні залізниць у самопроголошеній республіці на території Грузії.

Останнім часом відносини Росії й Грузії навколо Абхазії значно загострилися через низку кроків Москви.

Серед них – кілька указів колишнього президента Путіна про зміцнення зв’язків Росії з Абхазією, розташування в Абхазії без згоди Грузії додаткових контингентів російських військ, які перебувають там як миротворці СНД, чи збиття грузинського літака-спостерігача, яке, за даними Місії ООН у Грузії, здійснив російський бойовий літак.
XS
SM
MD
LG