Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Гриценко: Відправляти українських миротворців до Абхазії нині недоцільно


Голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони підтвердив, що відповідно до чинної організаційно-правової процедури це питання на рівні найвищого політичного керівництва держави не розглядали і жодних рішень щодо нього не ухвалювали.

«Я б не направляв до Абхазії саме миротворчий контингент. Вважаю, на цьому етапі Україні достатньо обмежитися присутністю українського миротворчого персоналу. Там перебувають декілька українських офіцерів, які успішно виконують поставлені завдання», – сказав Гриценко.

За його словами, ситуація в Абхазії зараз є неоднозначною, і нав’язувати себе там непотрібно.

«Будь-яка миротворча місія повинна бути зорієнтована на успіх, і дуже важливим є бажання усіх сторін конфлікту бачити там українців», – наголосив Гриценко.

Торкаючись готовності Збройних мил України підготувати і відправити військовий контингент у цей регіон, він висловив сумнів, чи спроможна Україна брати участь у додаткових миротворчих місіях.

Минулого тижня міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що Міноборони не має наміру посилати український миротворчий контингент до Абхазії.

За його словами, політичне керівництво таких рішень не ухвалювало, а Міністерство оборони виконує накази.

Водночас представник Програми розвитку ООН в Україні Френсіс О’Доннелл відмовився коментувати, чи розглядає ООН питання про спрямування українських миротворців до Абхазії.

«Я вважаю: якщо Генеральний секретар або Рада Безпеки ООН вважатиме це за потрібне, то вона може звернутися до України з проханням надіслати своїх миротворців у будь-яку країну світу», – додав він.
XS
SM
MD
LG