Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні студенти використовують Україну як транзитний пункт – прокурор


Багато іноземних студентів, котрі отримали легальні запрошення для навчання у вищих навчальних закладах Києва, використовують Україну як транзитний пункт для міграції до Західної Європи або займаються нелегальною трудовою діяльністю в столиці.

Про це заявив в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня» прокурор Києва Євген Блажівський.

За його словами, «на підставі легально отриманих запрошень на навчання до Києва приїжджають іноземці, котрі й не збираються тут навчатися, а використовують країну як транзитний плацдарм до країн Західної Європи чи для нелегального працевлаштування в нас».

За інформацією столичної прокуратури, велика кількість іноземних студентів, які прибули нібито для навчання, жодного разу не відвідали свої навчальні заклади.

«Зокрема із запрошених у 2007 році на навчання в Київський міський медичний коледж 52-х іноземців 35 у навчальному закладі так і не з’явилися. Із 88 запрошених до Університету харчових технологій «безвісти зникло» 37 осіб. Насправді список довгий, і скільки таких громадян у нас у країні, напевно не знає ніхто», – зазначає прокурор Києва.

Але навіть ті студенти, які пройшли весь курс навчання, часто не поспішають покидати Україну.

«Приміром, із 110 іноземних студентів Національного медичного університету імені Богомольця, які у 2007 році закінчили навчання або були відраховані, 11 залишилися в столиці, згодом п’ятеро з них судом притягалися до відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень», – зауважив повідомив Євген Блажівський.

XS
SM
MD
LG