Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси – 11 червня 2008


Київ – Такої аварії вітчизняна вугільна галузь ще не знала, стверджує газета «Україна молода», згадуючи нещодавню трагедію на шахті в Єнакієвому. І річ тут не тільки в масштабних руйнуваннях підземних і наземних споруд. А й у тому, що відразу після вибуху шанси вижити у 37 людей, які перебували під землею, вважалися мінімальними. Про те, що врятувало багатьом людям життя, мовиться в статті «Із того світу...».

Варіантів подальшого розвитку подій в Україні може бути кілька. Перший – переформатування більшості. Другий – дострокові парламентські вибори, які можуть відбутися у листопаді-грудні. До того часу робота парламенту блокуватиметься – такі прогнози від експерта «Газети по-українськи». Він вважає, що не в інтересах Президента об’єднуватися з Партією регіонів. Адже тоді Віктор Ющенко розв’яже руки своїм основним конкурентам на президентських виборах – Тимошенко та Януковичу. Треба буде або перемогти Януковича на сході та півдні країни, або Тимошенко – на заході та в центрі. Тому єднання Ющенка з «регіоналами» – такий собі міф, страшилка, яку використовують його політичні опоненти.

У Києві щороку утворюється понад 1,5 млн. тонн твердих побутових відходів, майже 30% яких вивозиться на полігон, а 17- 18% спалюється на заводі «Енергія». Решта утилізується на відкритих звалищах. Тим часом ЄС оприлюднив директиву про заборону з 2011 року відкритого захоронення твердих побутових відходів на полігонах. Про те, наскільки реально, зокрема, Києву дотримуватися умов цієї директиви, розповідає газета «Голос України» у статті «Мільйони, які вилітають у трубу».

Українці можуть отримати від держави стартовий капітал для організації власної справи за умови, що служба зайнятості не знайшла для нього відповідної роботи. Допомогу призначають, виходячи із зарплати на останньому місці роботи, трудового стажу й інших факторів. Більше про те, хто, як і на яких умовах може розраховувати на державну допомогу, розповідає газета «Факти».

Чи вигідно, продаючи квартиру, робити у ній ремонт? Яку суму потрібно в нього вкладати, щоб не опинитися у збитках, і що чепурити в першу чергу? Докладне дослідження з кошторисом пропонує газета «Сегодня». Стаття називається «Марафетимо продажну квартиру».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG