Доступність посилання

ТОП новини

Львівські залізничники обіцяють принести до міськради останки 50 жертв голодомору


Їх знайшли на колії станції «Підзамче» минулого року.

Вже понад рік Львівська обласна правозахисна організація «Меморіал» просить мерію виготовити домовини для жертв голодомору 1946 -1947 років.

Ще 2006 року на колії станції «Підзамче» були знайдені 500 людських останків. Як з’ясувалось, це жертви повоєнного голодомору, жителі 16 східних областей і Бессарабії. Люди втікали від голоду до західних областей. У Львові вони переховувались по під’їздах і горищах, у скверах. Їх знаходили і розстрілювали НКВДисти, а потім скидали в ями біля залізничної колії.

Як розповів голова обласної правозахисної організації «Меморіал» Євген Гринів, залізничники виділили гроші для виготовлення 500 міні-домовин: «Експертиза проведена в кінці 2006 року і підтвердила, що це жертви голодомору».

Невдовзі під час будівництва каплички знайшли останки ще 50 жертв голодомору. Більше року людські кістки лежать у 2 мішках, а правозахисник увесь час просить мерію виготовити домовини і допомогти в проведенні експертизи 50 останків.

Перепоховання жертв голодомору 1946-1947 років має відбутись наприкінці жовтня на Личаківському цвинтарі. На нього прибудуть представники з усіх східних областей.
XS
SM
MD
LG