Доступність посилання

ТОП новини

У Горлівці під наглядом лікарів перебувають 13 осіб, отруєних сірчаним газом


За повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, станом на ранок неділі під наглядом лікарів перебували 13 працівників шахти «Олександрівська-Західна», які звернулись за медичною допомогою.

14 червня в Горлівці через викид сірчаного газу, що стався при запуску після ремонту цеху з виробництва сірчаної кислоти концерну «Стирол», отруїлися 18 осіб.

За даними управлiння Держгiрськпромнагляду в Донецькiй областi, хвiст хмари осiв на промисловий майданчик шахти «Олександрівська-Західна», що перебуває в процесі реструктуризації. На цьому майданчику працювали люди, які і постраждали. Із 18 потерпілих 14 були доставлені в лікарню з отруєнням легкої і середньої тяжкості, а четверо відмовилися від госпіталізації.

ТОВ «Концерн «Стирол» – найбiльший в Українi виробник азотних мiнеральних добрив, полiстиролiв i лiкарських препаратiв. У реєстрi акцiонерiв понад 90% акцiй зареєстровано на номiнального утримувача ТОВ Iнвестицiйна компанiя «Стиролхiмiнвест». Главi наглядової ради Миколi Янковському належить понад 14% акцiй.

«Стирол» 1 червня 2008 року отримав в Європейськiй хiмiчнiй асоцiацiї (ECHA, European Chemicals Agency) передреєстрацiйнi номери на амiак, карбамiд, нiтрит i нiтрат натрiю, сiрчану кислоту, стирол, формальдегiд, пентан та iзопентан, а також на дiоксид титану.

Сiрчаний газ (двоокис сiрки) – сильно отруйна речовина.
XS
SM
MD
LG