Доступність посилання

ТОП новини

Програма приватизації перед кадровими питаннями?


Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради: «Першим питанням порядку денного стоїть кадрове питання по Семенюк, так як того вимагали дві фракції, і так, як передбачено тимчасовим регламентом. Я пропонував би вам піти на зустріч опозиції, щоби все-таки почати будь-які кадрові питання, зокрема, і по Семенюк, з розгляду програми приватизації, і відразу після цього Семенюк. Моя мотивація дуже проста, щоб ми почали працювати, щоби запустили парламентський механізм».

Коаліція ж погоджується, що спочатку парламент має розглянути питання програми приватизації, далі – законопроект щодо імперативного мандату, а вже потім кадрові питання.

Лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко: «Державна програма приватизації повинна бути розглянута. І ми повинні розглянути не тільки питання звільнення Семенюк, але і призначення керівника ФДМ. Позиція двох фракцій і полягає у тому, щоб відразу вирішити кадрове питання. Ми підтримуємо колег щодо законопроекту 1408, який стосується припинення пільг і запровадження імперативного мандату».

Тим часом, представники опозиції вважають, що Голова Верховної Ради має оголосити, що коаліції більше не існує.

За словами представниці Партії Регіонів Ганни Герман, Арсеній Яценюк повинен оголосити, що парламентської коаліції більше не існує.

«З цього моменту повинен початися відлік 30 днів. Якщо протягом 30 днів не буде сформована нова парламентська більшість, навіть неформальна, скажімо, тоді треба буде стати перед необхідністю проведення в Україні нових дотермінових виборів», – заявила в ефірі радіо Свобода, ще до засідання погоджувальної ради, заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман.

Раніше двоє депутатів написали заяви про вихід з коаліції. Тепер там залишилося 225 депутатів.
XS
SM
MD
LG