Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція БЮТ і НУ-НС існує – Арсеній Яценюк


Правових підстав стверджувати протилежне немає, заявив Голова Верховної Ради сьогодні на засіданні парламенту: «Формально юридично, відповідно до статті 83 Конституції України коаліція депутатських фракцій продовжує існувати».

За словами Арсенія Яценюка, коаліція утворюється за рішенням фракцій, а не за рішенням окремих народних депутатів. Тому тільки фракція може ухвалювати рішення про входження до коаліції або вихід з неї. А вихід одного або кількох народних депутатів не руйнує формального існування коаліції.

У такий спосіб Голова Верховної Ради відреагував на вимоги Партії Регіонів, яка наполягає на офіційному оголошенні про припинення існування коаліції.

«Функціонування коаліції відбувається відповідно до Конституції і Регламенту Верховної Ради. Стаття 66 Регламенту взагалі дослівно говорить про те, що якщо кількість народних депутатів у коаліції стає меншою за 226, то вона припиняє своє існування», – Олександр Лавринович

Фракція Партії регіонів має намір ініціювати звернення до Конституційного Суду для роз’яснення механізму припинення діяльності парламентської коаліції.

Підставою для цих вимог стали оголошені 6 червня заяви народних депутатів бютівця Ігоря Рибакова і нунсівця Юрія Бута про вихід з коаліції. Таким чином формально коаліція тепер нараховує 225 членів.
XS
SM
MD
LG