Доступність посилання

ТОП новини

Перетягування голів ОДА: Прем'єр викликала — Секретаріат не пустив


Цінова ситуація у п’яти регіонах України не відповідає загальній тенденції в країні, стверджує Юлія Тимошенко.

Про це Прем'єр-міністр заявила сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів, де як очікувалося, мали прозвітувати голови обласних державних адміністрацій. А саме: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької і Сумської областей, а також Києва.

«У цих п'яти регіонах робота щодо антиінфляційних заходів не ведеться. Сьогодні, я сподіваюся, ми послухаємо їхні доповіді і зрозуміємо, в чому уряд може ще допомогти цим регіонам», – зазначила Прем’єр-міністр.

Однак голови ОДА на засідання не приїхали. А замість Леоніда Черновецького прийшов його заступник. Тому розгляд питання протидії інфляції у перерахованих регіонах зняли з порядку денного і перенесли на інший час.

Причину відсутності регіональних керівників пояснив заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак: «У цьому випадку ми вбачаємо спробу перекласти інфляційну відповідальність на голів обласних адміністрацій, спробу перекласти з хворої голови на може не зовсім здорову, але в усякому разі не на ту, яка реально відповідає за інфляційний стан. З таким успіхом завтра можна запрошувати директорів гастрономів».

«Відповідальність за інфляцію, в першу чергу, лежить на Кабінеті міністрів», – наголосив Олександр Шлапак.

Відкинув звинувачення Прем'єр-міністра щодо недостатньої протидії інфляції і заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко. Він заявив, що рівень інфляції у Києві відповідає середньому по країні. А основною причиною зростання цін Голубченко назвав виборчі кампанії, що, за його словами, «викидають на ринок велику кількість грошей, непідкріплених товарами».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG