Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк не виключає дострокових парламентських виборів


Через блокування трибуни ранкове засідання парламенту закрили.

Як заявив Голова Верховної Ради України, на консультаціях лідерів фракцій не вдалося знайти рішення щодо врегулювання ситуації у Верховній Раді. Дискусії з цього питання тривають.

На думку Арсенія Яценюка, є три способи подолати нинішню парламентську кризу: «З цієї ситуації є всього три виходи: перший – це збільшення необхідної кількості голосів для того, щоб на табло висвічувалось «рішення прийнято»; другий – після рішення Конституційного Суду – це або інша коаліція, або відновлення формату по старій коаліції, або дострокові парламентські вибори. Інших виходів у цій площині немає».

А голова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко прогнозує призначення позачергових парламентських виборів у разі, якщо до 7 липня не буде врегульовано ситуацію, що склалася в Раді.

Водночас Іван Кириленко зазначив, що БЮТ не має наміру ініціювати позачергові вибори Ради: «Ми не боїмося позачергових виборів, але ми їх не ініціюємо, ми біля джерел цього стояти не будемо категорично, тому що для країни це не потрібно, для политікуму й суспільства теж не потрібно».

Голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович допускає дострокові вибори Верховної Ради у разі, якщо не дійде до домовленості між парламентськими силами про створення нової коаліції.

Напередодні в інтерв'ю газеті «Блік» Лідер блоку свого імені Володимир Литвин заявив, що він вважає неминучими позачергові вибори Верховної Ради.

Представник фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Тарас Стецьків зазначив, що поки Президент та Прем’єр-міністр не почнуть співпрацювати, парламенту не вдасться вийти з кризової ситуації. «Або вони схаменуться і почнеться співпраця Президента і Прем’єра, або Україна буде рухатись до хаосу і до дострокових виборів», – Тарас Стецьків сказав в інтерв’ю УНІАН.
XS
SM
MD
LG