Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів вимагає від БЮТ розблокування парламенту і звіту уряду


Як йдеться в заяві прес-служби партії, причиною блокування трибуни і президії з боку БЮТ є страх перед тим, що парламент вимагатиме від Кабінету Міністрів відзвітувати про свою діяльність.

На думку «регіоналів», прем’єру Юлії Тимошенко доведеться відповідати за ріст цін і відсутність бюджету. А звітувати перед депутатами має не лише голова уряду, а й усі міністри.

Тим часом БЮТ заявляє, що продовжуватиме блокувати трибуну та президію парламенту, вимагаючи ухвалення законопроектів, які передбачають скасування депутатської недоторканності, скасування всіх пільг для депутатів і запровадження імперативного мандату.

За словами лідера фракції Івана Кириленка, «політична корупція» вже призвела до дострокових виборів у 2007 році і може спровокувати їх знову: фракція БЮТ блокуватиме роботу парламенту і розпочнеться відлік 30 днів, після яких Верховна Рада має бути розпущена.

Спікер Арсеній Яценюк заявив, що бачить три варіанти виходу з кризи: «Перший – це збільшення необхідної кількості голосів для того, щоб на табло висвічувалось «рішення прийнято»; другий – після рішення Конституційного Суду – це або інша коаліція, або відновлення формату по старій коаліції, або дострокові парламентські вибори. Інших виходів у цій площині немає».

У ці хвилини має розпочатися вечірнє засідання Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG