Доступність посилання

ТОП новини

Микола Сивульський відкидає звинувачення Партії регіонів у наклепі


Як заявив керівник Головного контрольно-ревізійного управління в інтерв’ю Радіо Свобода, КРУ діяло в рамках чинного законодавства.

«Така реакція свідчить про те, що ми зачепили їх за живе. Аргументація їхньої позиції виглядає так, що акт – це є, бачите, якийсь документ загального характеру, необов’язковий, і ви там щось написали, що не відповідає дійсності. Все це притягнуте за вуха. Треба подивитись чинне законодавство: акт – це правовий документ, який складається на підставі вивчення первинних документів, дослідження їх на предмет законності чи незаконності. І от на ці всі суми є конкретний документ і його дослідження відповідне, які говорять про те, що були допущені ці колосальні порушення. При чому це лише вершина айсберга», – зазначив Микола Сивульський.

Представники Партії регіонів заявили, що звертатимуться до Генпрокуратури з приводу вчорашнього звіту КРУ.

За словами «регіоналки» Олени Лукаш, фракція проситиме відомство порушити кримінальну справу проти прем’єра Юлії Тимошенко та керівника Головного Контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського за наклеп.

Олена Лукаш заявила, що оприлюднені твердження спрямовані на те, щоб відвернути увагу суспільства від масштабної політичної та економічної кризи в державі.

Вчора керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський назвав чиновників, які, за висновком відомства, є відповідальними за фінансові порушення деяких держпідприємств у другій половині 2006 року, а також і в 2007 році.

За словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, у діяльності «Укрзалізниці», «Нафтогазу», «Енергоатому», підприємств вугільної галузі, КРУ зафіксувало зловживань на понад 10 мільярдів гривень. У цих зловживаннях прем’єр звинуватила своїх попередників, команду Віктора Януковича.

Всі зафіксовані порушення прем’єр пообіцяла спрямувати до Генеральної прокуратури.
XS
SM
MD
LG