Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк обіцяє захищати парламент «до останнього патрона»


«Якщо є нова коаліційна угода і вона відповідає вимогам закону, будь ласка, поставте цю нову коаліційну угоду на стіл, і буде задекларовано, що є нова коаліція. Як Голова Верховної Ради я буду захищати цей парламент, який він не є – адже це український парламент, за який проголосували, – «до останнього патрона», – заявив спікер.

Голова Верховної Ради закрив сьогоднішнє засідання, оголосивши, що «в умовах заблокованої сесійної зали немає сенсу робити вигляд, що парламент працює».

Сьогодні Верховна Рада закрила пленарне засідання, фактично його і не розпочавши.

Депутати від БЮТ другий день поспіль блокували парламентську трибуну. Вони пояснюють, що у такий спосіб вимагають повернення до розгляду законопроектів про обмеження депутатських пільг та про імперативний мандат для народного депутата.

Наступне чергове пленарне засідання має відбутися 8 липня.

Арсеній Яценюк укотре заявив: якщо в парламенті буде подання 150 депутатів про проведення позачергової сесії, вона буде скликана у 3-денний термін.

За словами спікера, під час проведення консультацій у п’ятницю до відкриття засідання він пропонував лідерам фракцій зняти усі політичні питання і розглядати виключно важливі для країни законопроекти, але ця пропозиція підтримки не знайшла.

Натомість у Партії регіонів заявляють, що де-факто в парламенті вже є новий формат коаліції.

«Учора ми хотіли вам де-факто продемонструвати склад нової коаліції. І ви б, коли побачили голосування, відразу б побачили склад нової коаліції. Але нам не дали і сьогодні не дали де-факто це продемонструвати. А пан Яценюк не дає де-юре це зробити. Але я переконаний, що це процес зупинити неможливо», – сказав Радіо Свобода представник Партії регіонів Михайло Чечетов.
XS
SM
MD
LG