Доступність посилання

ТОП новини

Позачергові парламентські вибори не включають майже всі парламентські фракції


Член блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» народний депутат Давид Жванія виступає за одночасне проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Перед цим, на його думку, необхідно внести зміни до Конституції України. Якщо цього не зробити, то нічого не зміниться, в парламенті буде інша коаліція, а інший уряд воюватиме з Президентом, вважає Жванія.

Водночас голова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко прогнозує призначення позачергових парламентських виборів у разі, якщо до 7 липня не врегулюють ситуацію, що склалася у Верховній Раді.

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин позачергові вибори парламенту вважає неминучими.

Голова ж фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович допускає позачергові парламентські вибори у разі відсутності домовленостей між фракціями про створення нової коаліції.

Минулого тижня засідання парламенту були безрезультатними. Спочатку фракції меншості вирішили не голосувати, щоб довести неспроможність коаліції самостійно ухвалювати рішення. А згодом фракція БЮТ заблокувала трибуну і президію парламенту, пояснивши, що в такий спосіб вимагає повернення до розгляду законопроектiв про обмеження депутатських пiльг та iмперативний мандат для народного депутата.

Наступне пленарне засідання має відбутися 8 липня.
Проте спікер Яценюк заявив: якщо буде подання 150 депутатів про проведення позачергової сесії, вона буде скликана у 3-денний термін.
XS
SM
MD
LG