Доступність посилання

ТОП новини

Україна не торгуватиметься з Росією про орендну плату за перебування її флоту в Криму


Як заявив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, відповідно до Конституції базування іноземних військових формувань на території України заборонене. І у зв’язку із цим є рішення про підготовку документів, які передбачатимуть завершення у 2017 році дії угоди з Росією про базування Чорноморського флоту на території України.

«28 травня 2017 року закінчується строк базування російського Чорноморського флоту на території України. Таким чином, 29 травня російський Чорноморський флот повинен залишити територію України. Це є нормою, що не підлягає дискусії... Питання базування Чорноморського флоту Росії не може служити предметом торгу, не може бути предметом «продай-купи» або «заплати», – заявив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

За словами Кирилича, Україна не хотіла б, щоб стратегічний партнер закликав її порушити норми своєї Конституції.

Вчора заступник російського міністра закордонних справ Григорiй Карасiн заявив, що Росiя може погодитися на пiдвищення плати за базування свого флоту в Українi пiсля 2017 року.

Українська ж влада наголошувала, що не бачить можливості залишити Чорноморський флот Росії в Криму після 2017, коли закінчується дія відповідної угоди.

Минулого місяця Президент Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 20 липня підготувати законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів щодо тимчасового перебування на території України російського флоту.
XS
SM
MD
LG