Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі вважають, що успіх Євро-2012 залежатиме лише від того, чи встигнуть побудувати стадіони


Проведення Євро-2012 УЄФА віддав Україні й Польщі. Чи не забере?
Проведення Євро-2012 УЄФА віддав Україні й Польщі. Чи не забере?

Представники урядових кіл Польщі, a також лідери національної футбольної федерації заперечують повідомлення про те, що Польща та Україна не вправляються з підготовкою до проведення Євро-2012.

Польські оглядачі зауважують, що в країні помітно зрушили з місця адміністративні та будівельні процедури у підготовці до Євро-2012. Опоненти, однак, вважають, що «поїзд пішов», і втраченого часу наздогнати вже не вдасться.

Можливо, тому останнім часом у висловлюваннях представників урядових кіл помічається своєрідний реалізм: мовляв, виконаємо план підготовки до проведення футбольного чемпіонату не на цілих сто, а, скажімо, на 80 відсотків.

Як пояснити такий прагматизм, розповів Радіо Свобода голова державної компанії «Національний центр спорту», що будуватиме стадіон у Варшаві, Міхал Боровський: «На мою думку, найважливішим, іще раз повторюю, найважливішим є те, щоб були стадіони. Усі досконало знають про те, що автошляхи у Польщі не стануть такими, як у Німеччині. Ніхто від нас не чекає, щоб здійснити диво у світовому масштабі».

Польська преса не раз цитує голоси фахівців, які критикують уряд, зокрема за спізнення з будівництвом автошляхів, переважно тих, що ведуть до кордону з Україною.

Критичні статті з цього приводу час від часу з’являються і в газеті Polska. The Times. Але попри це шеф-редактор спортивного відділення газети Роберт Зєлінський залишається оптимістом щодо того, чи встигне Польща підготуватися до чемпіонату.

«Встигнемо. Стадіони «ідуть по плану», так само аеропорти. Однак будівництво автошляхів запізнюється, дійсно з цим маємо проблеми. Так чи інакше, підготовка до чемпіонату має завершитись пристойним результатом. Я тут не сподіваюсь нічого лихого», – переконаний журналіст.

Поляки не лише у столиці оптимісти щодо Євро-2012

І в інших містах, як і в польській столиці, панує оптимізм щодо шансів успішного проведення футбольного чемпіонату. Скажімо, у Ґданську, подібно до Варшави, стадіон будуватимуть від самого початку.

У ґданській мерії Радіо Свобода запевнили, що підготовка до Євро-2012 іде за планом. Із огляду на те, що Ґданськ – це курортне місто, його інфраструктура віддавна готова до приїзду відвідувачів.

У Ґданську за три роки все буде готове до проведення чемпіонату, переконаний представник ґданської мерії Міхал Брандт.

«До кінця 2011 року, так! Будівництво стадіону має завершитись наприкінці 2010 року. Потім три-чотири місяці технічної перевірки. Ми розраховуємо, що у квітні-травні 2011 на стадіоні Baltic Arena почують перший свисток», – запевняє представник мерії Ґданська.

Тож у Польщі спокійно чекають на візит президента Союзу європейських футбольних асоціацій Мішеля Платіні, який цього тижня має перевірити, як країна готується до чемпіонату Євро-2012.

(Варшава – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG