Доступність посилання

ТОП новини

У Росії офіційно підтверджено нові звинувачення Ходорковському


Колишньому главі компанії ЮКОС Михайлу Ходорковському висунуто нові обвинувачення у відмиванні та привласненні коштів. Це підтвердили сьогодні в прокуратурі Росії.

45-річний Михайло Ходорковський, колишній мільярдер та нафтомагнат, зараз відбуває 8-річне ув’язнення після, як вважають, сфабрикованої справи на замовлення Кремля.

Ситуацію з Ходорковським міжнародні спостерігачі розглядають як випробування для нового президента Росії Дмитра Медведєва, який переймається поліпшенням інвестиційного іміджу країни. Ув'язнення Ходорковського та розгром його бізнесу стало сигналом для багатьох інвесторів для згортання бізнес-планів щодо Росії.

Адвокати ув’язненого, коментуючи нові звинувачення, наголошують, що вони практично не відрізняються від тих котрі були висунуті в 2006 році, і впевнені, що головна мета прокуратури – виграти час.

Звинувачення інкримінує Ходорковському та його партеру Платону Лебедєву привласнення біля 350 мільйонів тонн нафти і відмивання 487 мільярдів рублів (майже 21 мільярд доларів) та 7 мільярдів доларів.

Сам Ходорковський наполягає на своїй невинності, а його адвокати називають висунуті нові звинувачення «абсурдом».
XS
SM
MD
LG