Доступність посилання

ТОП новини

Пса-рятівника клонують


Пес, який рятував тих, хто вижив під завалами після терористичної атаки 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку, стане об’єктом для клонування, заявили вчора науковці компанії з Каліфорнії, що спеціалізується на подібних процедурах.

Німецька вівчарка Тракр, що мешкає із власником Джеймсом Симінгтоном у Лос Анжелесі, була обрана фахівцями компанії BioArts International як найбільш «гідна клонування» тварина після відповідного конкурсу. На ньому власникам пропонували безкоштовно клонувати їхнього улюбленця.

Джеймс Симінгтон разом із Тракром були серед перших рятувальників, хто прибув на місце катастрофи, де пес зміг, серед іншого, відчути наявність ще живої людини, яку врятували, на глибині 9 метрів під уламками.

У віці 15 років Тракр тепер потерпає від нервового розладу, через що собака не може рухати задніми лапами. Медики вважають, що це результат отруєння внаслідок вдихання токсичних речовин під час рятувальної операції в Нью-Йорку на уламках Світового торгового центру.

Наступного місяця, повідомили в BioArts International, зразок ДНК собаки-героя направлять до Південної Кореї, де в лабораторії партнерів відбуватимуться всі процедури клонування. Повна копія Тракра має з’явитися в кінці року.
XS
SM
MD
LG