Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські перевізники вимагають припинити перевірки


Перевізники маршруту Рівне – Київ провели «похорони рейдових перевірок». У такий спосіб вони протестують проти неправомірних, на їхню думку, дій Головної транспортної інспекції.

З вінками і штучними квітами, під звуки похоронного маршу водії та власники автотранспорту прибули під приміщення Рівненського управління Головтрансінспекції.

Коли до них вийшов керівник інспекції Володимир Горошко, перевізники у нього на очах порвали кольорові ксерокопії своїх ліцензій. Адже офіційні дозволи, на їхню думку, не зупиняють чиновницького свавілля.

Один із організаторів акції, очільник Спілки водіїв Рівненщини Сергій Овчинников, стверджує, що за півроку на місцевих перевізників накладені штрафи на загальну суму близько двох мільйонів гривень, однак інспектори управління відмовляються вносити записи до журналу реєстрації перевірок і не надають копії актів про порушення.

Натомість начальник місцевого управління Володимир Горошко пояснив, що його працівники лише виконують припис прокуратури стосовно нелегальних та нерегулярних перевезень.

«Дорожньо-транспортна пригода, яка сталася у травні на трасі Київ – Чоп під Житомиром, забрала життя одинадцяти людей. Ця ДТП відбулося з автомобілем підприємця, котрий проводив регулярні перевезення до столиці, маскуючи їх під нерегулярні, а його пасажири не мали страховок», – повідомила прес-служба обласної прокуратури, яку сьогодні також пікетували водії.

Тому, наголошують правоохоронці, перевірки триватимуть.

Перевізники у разі продовження перевірок обіцяють влаштувати акції протесту перед Міністерством транспорту та Генпрокуратурою.
XS
SM
MD
LG