Доступність посилання

ТОП новини

Міліція таки збирається привести Генадія Кернеса на допит


Харківське управління внутрішніх справ заявило, що готове доставити секретаря міськради Генадія Кернеса на допит силоміць.

Кернес проходить свідком у справі про наркоторгівлю.

У вівторок правоохоронці вже намагалися особисто вручити секретареві міськради повістку. Тоді до мерії приїхали аж три автобуси з правоохоронцями. Але Кернес зачинився у власному кабінеті, виставивши перед дверима охорону, до якої згодом приєдналися і деякі народні депутати.

Як повідомив заступник начальника міського управління міліції Олександр Лашин, Генадія Кернеса вже втретє викликають на допит, але він іще жодного разу не прийшов.

Натомість директор юридичного департаменту міськради Віктор Коваленко заявив, що всі попередні повістки були оформлені «неналежним чином» – «надіслані факсом, а не вручені особисто».

Згодом сам Кернес через прес-службу мерії передав лист до МВС, у якому запевнив: він готовий свідчити, але допит має відбуватися не в Києві, як наполягає Головне слідче управління, а в Харкові.

А прийти до міліції секретар міськради пообіцяв, як тільки звільниться, бо наразі він дуже зайнятий.

Сьогодні ж Харківська обласна організація Української народної партії звернулася до Президента і Генпрокуратури з вимогою взяти під особистий контроль ситуацію у Харкові.

Як заявив голова обласної організації УНП, радник голови облдержадміністрації Василь Третецький, мер Харкова Михайло Добкін та секретар міськради Генадій Кернес «не відповідають вимогам» до посадовців високого рангу.
XS
SM
MD
LG