Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Голодомору


«Парламентська Асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі вшановує пам’ять безневинних життів мільйонів українців, загиблих під час Голодомору 1932–1933 років унаслідок масового голоду, створеного жорстокими навмисними діями й політикою тоталітарного сталінського режиму», – мовиться в документі.

Парламентська Асамблея ОБСЄ також підтримує ініціативу України «розкрити всю правду про цю трагедію українського народу, зокрема, шляхом проведення просвітницької роботи про Голодомор на міжнародному й національних рівнях».

Резолюція «рішуче пропонує» всім парламентам держав-учасниць ОБСЄ ухвалити акти про визнання Голодомору і закликає парламентарів узяти участь у пам’ятних заходах із нагоди 75-х роковин Голодомору.

У резолюції немає жодної згадки про Голодомор як про геноцид, але її ухвалення на щорічній сесії ПА ОБСЄ в Астані наразилося на спротив представників Росії та Казахстану.

Під час Голодомору в 1932–1933 роках в Україні загинули, за різними підрахунками, від майже 4 до 10 мільйонів людей. Україна визнала ці події геноцидом і домагається такого ж визнання і від інших держав і міжнародних організацій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG