Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська Асамблея ОБСЄ захищає цілісність Грузії від Росії


У резолюції про занепокоєння станом безпеки в Грузії Парламентська Асамблея Організації з безпеки і співпраці в Європі «наполегливо закликає» уряд Росії в його контактах із фактичною владою сепаратистських регіонів Грузії «утримуватися від підтримання зв’язків із цими регіонами будь-яким чином, який ставив би під сумнів суверенітет Грузії».

Асамблея також висловила занепокоєння одностороннім рішенням уряду Росії ввести додатковий воєнний персонал в абхазький регіон Грузії під егідою миротворчих сил СНД.

Парламентська Асамблея ОБСЄ вважає, що видача Росією паспортів мешканцям абхазького й південноосетинського регіонів Грузії і ствердження урядом Росії права на захист цих осіб воєнною силою ставить під сумнів суверенітет і територіальну цілісність Грузії.

Такі обставини можуть погіршити вже й так нетривке становище в цих регіонах і здатні, хоч би й випадково, поновити збройний конфлікт у цих грузинських регіонах, мовиться в резолюції, мовиться в резолюції щорічної сесії ПА ОБСЄ в столиці Казахстану Астані, яка закінчилася в четвер.
XS
SM
MD
LG