Доступність посилання

ТОП новини

Шенгенська зона і права українців


Чи може пересічний українець отримати Шенгенську візу для в’їзду до Євросоюзу?

Це має з’ясувати анкетування українських громадян, що розпочнеться у понеділок, 7 липня.

Анкети, розроблені експертами Центру миру і конверсії, роздаватимуть біля консульств країн ЄС у Києві, Донецьку, Львові, Ужгороді, Одесі, Луцьку. Результати анкетування оприлюднять на початку вересня.

Директор представництва Національного інституту стратегічних досліджень у Закарпатті, експерт Світлана Мітляєва повідомила Радіо Свобода: «Нам потрібен такий матеріал для того, щоб побачити, як виконується угода про спрощене оформлення віз між Україною та ЄС, оскільки у жовтні українська сторона звітуватиме у Брюсселі. Фактично, з боку Євросоюзу вона не виконується, або виконується так, як вони хочуть. Точніше, ми не можемо говорити, що цей договір виконується у такому обсязі, що це може задовольнити Україну».

Угода про спрощенеоформлення віз між Україною та Євросоюзом вступила у дію 1 січня цього року. Як стверджують представники Міністерства закордонних справ і неурядових організацій України, у документі є багато проблемних питань і деякі її положення не виконуються у повному обсязі. Це стосується отримання віз окремими категоріями населення України (наприклад, студентами, журналістами, пенсіонерами), надання громадянам багаторазових Шенгенських віз...
XS
SM
MD
LG