Доступність посилання

ТОП новини

ВМС України мають великі плани і великі проблеми – міністр оборони


Юрій Єхануров повідомив, що розробку проекту нового корабля класу «корвет» мають закінчити до 2010 року. А «далі – найскладніше: це питання, як нам його побудувати», сказав він, перебуваючи в неділю в Севастополі.

У зв’язку з цим виникає «багато питань» до української промисловості, проблеми якої обговорювали на нещодавніх нарадах за участі керівництва України, додав Єхануров, який бере участь у святкування Дня Військово-Морських Сил України.

За його словами, це складна, з огляду на інженерно-технічні і фінансові аспекти, справа, і без співпраці з закордонними підприємствами і фахівцями Україні в цьому не обійтися – «треба працювати спільно з багатьма країнами, і коштів потрібно багато».

Міністр також повідомив, що на наступний рік заплановані ходові випробування підводного човна «Запоріжжя».

Цей єдиний в ВМС України підводний човен у тому вигляді, як його передали Україні при розподілі колишнього радянського Чорноморського флоту, досі не міг вийти в море через відсутність акумуляторів і потребу ремонту, який він нині відбуває.

Юрій Єхануров також «відверто» заявив, що «є великі проблеми, пов’язані з поточним ремонтом і модернізацією» техніки флоту, які залежать від фінансування.

Міністр зазначив, що у зв’язку з цим вин покладає великі надії на швидке ухвалення парламентом змін до держбюджету-2008.

За його словами, остання доповідь, отримана тиждень тому, свідчить, що «у нас є багато питань саме стосовно ремонту і модернізації»: нинішнього року становище з цим дещо поліпшилось, але «не суттєво».
XS
SM
MD
LG