Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Угорщини: У грудні Україна отримає ПДЧ


План дій для членства в НАТО Україні нададуть саме на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного союзу, вважає Імре Секереш.

«Членство України в НАТО відповідає національним інтересам Угорщини», – додав він у понеділок на прес-конференції у Києві після зустрічі з міністром оборони України Юрієм Єхануровим.

Угорський міністр також високо оцінив результати, стан і перспективи проведення в Україні військової реформи і наголосив, що Угорщина надасть у цьому всіляку допомогу і сприяння.

У західних країнах-членах НАТО і урядові кола, і експерти висловлюють думку, що до грудня цього року Україна ще не буде готова отримати План дій для членства.

Цей План Україні, а також Грузії відмовилися надати на квітневому саміті НАТО, але натомість пообіцяли обом країнам вступ до Північноатлантичного союзу колись у невизначеному майбутньому.

Тепер їхню готовність мають переглянути на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у грудні, а в разі відмови – вже на черговому саміті НАТО наступного року.
XS
SM
MD
LG