Доступність посилання

ТОП новини

СБУ попереджає супротивників «Сі Бриз – 2008»


Прес-група Одеського обласного управління Служби безпеки України поширила в понеділок заяву з занепокоєнням тим, що «останнім часом у центральних та місцевих засобах масової інформації почастішали заяви представників окремих громадсько-політичних структур, які спрямовані на нагнітання нездорового резонансу навколо міжнародного військового співробітництва нашої держави».

Сказане, зокрема, стосується проведення на півдні України у липні 2008 року міжнародних військових навчань «Сі Бриз – 2008».

СБУ назвала «відверто безпідставними та популістськими» наведені заяви «окремих українських політичних та громадських діячів».

Служба безпеки особливо наголошує, що ці міжнародні військові навчання матимуть виключно миротворчий та гуманітарний характер, а в них візьмуть участь військовослужбовці Грузії, Латвії, Македонії, Азербайджану та Вірменії.

Прес-група СБУ в Одеській області попередила учасників можливих акцій протесту проти проведення міжнародних навчань, що «для ініціаторів інспірування будь-яких протиправних проявів, які будуть спрямовані на зрив або створення протизаконних перешкод проведенню «Сі Бриз – 2008», передбачено настання правової відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства України».

Навчання «Сі Бриз – 2008» пройдуть із 14 по 26 липня в Одеській області.

Такі навчання відбуваються в Україні з 1997 року і щоразу викликали протести лівих і проросійських сил. 2006 року «Сі бриз» довелося скасувати через такі протести.

Одеський окружний адміністративний суд минулого тижня заборонив публічні акції біля місця проведення міжнародних військових навчань «Сі Бриз – 2008» в Одеській області.
XS
SM
MD
LG