Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів підтримує законопроект «Про підвищення престижу шахтарської праці» – Лук’янов


Партія готова «двома руками» проголосувати за такий закон, сказав в ефірі Радіо Свобода народний депутат, «регіонал» Владислав Лук’янов, зауваживши, що сам законопроект почали розробляти ще за уряду Януковича.

Питання наявності чи відсутності коаліції для розгляду цього питання для «Партії регіонів» більше не є принциповим.

Представник фракції БЮТ у Верховній Раді, лідер незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, теж висловив готовність голосувати «За», але пов’язав це питання також і з ухваленням змін до бюджету 2008 року.

«Ми погоджуємося щоби і депутатський законопроект переголосувати, включити ще раз у порядок денний. І готові розглядати обидва законопроекти. Але в змінах до бюджету 2008 року на реалізацію деяких положень законопроекту передбачено 4 мільярди гривень, чого не було ніколи в історії України», – зазначив Михайло Волинець.

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов зауважив, що ухвалення змін до бюджету та закону не пов’язані поміж собою, оскільки чинності закон набирає 1 січня 2009 року.

У вівторок голосування з цього законопроекту не відбулося через блокування трибуни депутатами від БЮТ, які звинувачували представників Партії регіонів у зміні позицій відносно порядку денного. Утім, це не стосувалося законопроекту «Про підвищення престижності шахтарської праці», яким передбачено введення погодинної оплати праці на українських копальнях, що має сприяти підвищенню рівні безпеки на шахтах.
XS
SM
MD
LG