Доступність посилання

ТОП новини

Грузія відкликає посла з Росії для консультацій


Одночасно грузинський МЗС передав російському посольству в Тбілісі ноту протесту у зв’язку з порушенням повітряного простору країни літаками військово-повітряних сил Росії.

У четвер Москва повідомила, що російські літаки пролетіли над територією південної Осетії з метою запобішти можливе «грузинське вторгнення».

Лідер невизнаної Абхазької республіки Сергій Баґапш не виключає можливості відновлення конфліктів в Абхазії та Південній Осетії.

Після переговорів у четвер в Москві з Баґапшем керівник МЗС Росії Сергій Лавров заявив про необхідність терміново підписати договір про невикористання сили в зоні цих конфліктів.

Раніше державний секретар США Кондоліза Райс, яка перебуває в Грузії з візитом, заявила, що Росії належить сприяти послабленню напруженості в Грузії, а не загострювати її. Райс наголосила на необхідності врегулювати всі конфлікти мирним шляхом.

Лідер невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти висловив готовність зустрітися з державним секретарем США, щоб інформувати її про позицію Цхінвалі з питання про врегулювання конфлікту.
XS
SM
MD
LG