Доступність посилання

ТОП новини

У не ухваленні бюджету винні всі – Ляпіна


Не ухвалення змін та поправок до Державного бюджету на 2008 рік в ефірі Радіо Свобода коментували народні депутати коаліції та опозиції.

В інтерв’ю Радіо Свобода представник фракції Партії регіонів Анатолій Кінах сказав: «Провал ухвалення змін та доповнень до бюджету вкотре підтвердив, що коаліції в парламенті немає. Стосовно економічного змісту, то самі зміни та доповнення були підготовлені за принципом «сьогодні на сьогодні». Бюджет був спрямований не на розвиток, а на поглиблення політики проїдання, яка веде у глухий кут».

За словами Анатолія Кінаха, у бюджеті не врахована дуже загрозлива для України ситуація шокового зростання цін на природний газ із одночасним зростанням цін на нафту і нафтопродукти.

«Ті доходи, які хотіли розподілити, це доходи інфляційні. Вони збільшились за рахунок зростання цін. Необхідно було все спрямувати на те, що створює конкурентність економіки, її ефективність, створення нових робочих місць, підтримку малого й середнього бізнесу. Не ухвалення змін та доповнень до бюджету не відобразиться штучно на інтересах громадян, а, насамперед, наголошує, що Україна як держава є на сьогодні заручником політичного протистояння між президентською та урядовою гілками влади», – сказав представник Партії регіонів Анатолій Кінах.

Представниця фракції «Наша Україна-Народна Самооборона» Ксенія Ляпіна вважає, що не ухвалення змін і доповнень до бюджету жодним чином не вплине на життя українців. За її словами, це лише означає, що ви трохи грошей відклали для себе на час після відпустки.

«Необхідно вже припинити дискусію, хто саме винний у не ухваленні змін. Винні всі. Винен уряд, який подав проект в останні тиждень, розуміючи всі проблеми, винна коаліція, яка до останнього дня не могла розглянути це питання, опозиція, яка не давала це зробити, і Президент, який подав альтернативний проект. Винні у тій чи іншій мірі всі» – сказала вона в ефірі Радіо Свобода Ксенія Ляпіна.

За словами Ляпіни, від не ухвалення бюджету прямих страждань не буде: «Виплати, а це приблизно 15 мільярдів гривень, потрапляють до сподівань громадян: фінансування додаткових зарплат, додаткових пенсій чи інших соціальних програм. А це призвело б до того, що ми влітку отримали б зростання інфляції. Ми роздали б гроші, і їх з’їла б інфляція».
XS
SM
MD
LG