Доступність посилання

ТОП новини

Український миротворець помер від малярії


У Львові у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону помер військовослужбовець-контрактник сержант Ігор Терлецький, який захворів на малярію під час проходження миротворчої місії у Ліберії.

За повідомленням Міноборони України, Ігор Терлецький перебував у Ліберії 8 місяців. На батьківщину повернувся у червні, пройшов карантин з 18 червня до 30 червня 2008 року.

Однак 26 червня стан здоров’я сержанта погіршився і він звернувся у Львові в Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, де йому поставили діагноз «тропічна малярія, важкий перебіг, ускладнений двобічною пневмонією та інфекційним токсичним міокардитом. 29 червня сержант потрапив у реанімаційне відділення, але медики були безсилі. 13 липня Ігор Терлецький помер.

Причиною смерті, за визначенням лікарів, стала «поліорганна недостатність внаслідок перенесеного важкого перебігу захворювання на мікстмалярію».

Це перший випадок смерті від ускладнень, пов’язаних із захворюванням на малярію, серед контрактників Збройних Сил України, які виконували миротворчу місію на африканському континенті.

Із 2000 року близько 4 тисяч військовослужбовців виконували миротворчі завдання у складі місій ООН у Сьєрра-Леоне та Ліберії.
XS
SM
MD
LG