Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук: на сьогодні лише НАТО є гарантією захисту України


Під час інтернет-конференції у Києві перший після проголошення незалежності президент України Леонід Кравчук заявив: «Свого часу я займав позицію позаблокового статусу України. Сьогодні я впевнився, що це ілюзія, що Україна повинна мати захист власних корінних інтересів. Такий захист можна отримати сьогодні тільки від Північноатлантичного альянсу – НАТО. Інших структур, які б могли захистити Україну, сьогодні не існує».

Відповідаючи на запитання щодо проблеми Криму, Леонід Кравчук порадив звернутися до міжнародних організацій. «Україна повинна звертатися в таких випадках до міжнародних організацій, в тому числі до ООН, для того, щоб захищати свої інтереси і свою територіальну цілісність», – зазначив екс-президент.

Щодо майбутнього своєї політичної кар’єри Леонід Кравчук висловився неоднозначно. «Я би балотувався у депутати, якби у нас діяла мажоритарна система. Але сьогодні її немає, і потрібно приєднуватися до якоїсь партії або блоку. Такої партії, в яку я б сьогодні вірив, в Україні не існує», – сказав він, додавши, що хоче бути «дійсно незалежним політиком».
XS
SM
MD
LG