Доступність посилання

ТОП новини

Зіпсувати парламентаріям літній відпочинок? Дискусії у Київраді. Проблеми вступників до вишів. (Огляд преси)


Політичні перепалки між командою Президента і урядом Ю.Тимошенко отримали новий резонансний виток. Як пише газета «Вечірні вісті», голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко зробила заяву про намір повернути у державну власність активи «Криворіжсталі», звинувативши власників комбінату у порушенні інвестиційних зобов’язань. Незважаючи на прем’єрське заспокоєння власників компанії, що дії ФДМУ не більше, ніж чергова політична провокація, спрямована на підрив іміджу Кабміну, скандал обіцяє бути досить тривалим. Докладніше про це йдеться в статті «Семенюк хоче назад метал».

«Депутатам зіпсують відпочинок?» - у статті під таким заголовком «Газета 24» пише про можливість проведення позачергової парламентської сесії. Ініціативу Президента В.Ющенка підтримала Прем’єр і наголосила, що фракція БЮТ у повному складі підписалась за позачергову сесію, а у фракції Литвина та Компартії до цього ставляться скептично.

Сьогодні розпочинає роботу сесія Київради. Як пише газета «Україна молода», київські депутати не утруднюють себе ударною працею, так само як і їхні парламентські колеги. Тому в проміжках між засіданнями (попереднє було 1 липня) накопичується така кількість проблем і запитань, що вибрати з них пріоритетні — справа не з легких. Проте цього разу спочатку говоритимуть про безцінну київську землю та про людський фактор Київради. Про те, які питання столичні обранці вважають першочерговими, розповідається в матеріалі «Пожирачі київського торта».

Газета «Факти» продовжує розповідати про те, як в Україні нараховують пенсії. Суттєву роль у розмірі пенсії відіграє не стільки розмір заробітку, як його співвідношення із середньою зарплатою в країні, наголошує видання. Навіть якщо у людини низький коефіцієнт і йому призначили маленьку пенсійну виплату, вона все рівно не отримуватиме менше мінімальної пенсії. Про конкретні суми читайте в сьогоднішньому числі «Фактів».

Завершився прийом документів до вищих навчальних закладів. Нині приймальні комісії визначаються із прізвищами першокурсників.Як пише «Газета по-українськи», із незалежним оцінюванням було більш-менш зрозуміло, все ж таки кілька років тривав експеримент. Але як і кого зараховувати у студенти за результатами тестування — із цією процедурою виші країни зіткнулися вперше. Рекомендований міністерством мінімальний прохідний бал становив 124. Але навряд чи в тих, хто набрав стільки, є гарантовані шанси. На заваді можуть стати пільговики, ті, хто йде здобувати вищу освіту поза конкурсом. Про це докладніше пише автор статті «До вузів можуть не потрапити переможці олімпіад».

(Київ-Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG