Доступність посилання

ТОП новини

Українські моряки добре підготовані до навчань «Сі Бриз-2008» – Чарльз Лайдіг


Сьогодні військові моряки шести країн країн-учасниць «Сі Бриз-2008» навчалися злагоджено діяти під водою.

Як заявив журналістам керівник міжнародних навчань з американської сторони контр-адмірал Чарльз Лайдіг, «учасники навчань, зокрема українські моряки, цілком готові до виконання завдань активної фази морських навчань».

За словами начальника групи військових водолазів Лі Санга, «відпрацювання підходів до виконання рятувальних операцій виконано всіма моряками», тому є сподівання, що й третя частина навчань 22-25 липня також пройде успішно.

Військовослужбовцям із 16 країн, що беруть участь у міжнародних навчаннях «Сі Бриз-2008» належить відпрацювати на навчаннях елементи тактичного маневрування, пошук підводного човна в певному районі, проведення пошуково-рятувальних дій, огляд підозрілого судна, протикорабельної і протиповітряної оборони, поповнення запасів на ходу в морі та виконати практичну артилерійську стрільбу.

Морські піхотинці відпрацьовуватимуть загальні тренування на учбових місцях, висаджуватимуться на необладнане узбережжя і створюватимуть зону безпеки. Також запланована повітряно-десантна і вогняна підготовка, відпрацювання організації патрулювання і всестороннього логістичного забезпечення.

Нинішні маневри «Сі Бриз-2008», що проводяться в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру», триватимуть до 28 липня.
XS
SM
MD
LG